Online undervisning f.o.m 9.november

Øvingshotellet kommer til å holde stengt fram til 1.desember, med mulighet for forlengelse. Dette vil vi få vite mer om i tiden framover. Det vil si at vi nå flytter undervisningen online, fra og med i dag. Så snart Øvingshotellet åpner igjen vil vi fortsette med fysisk undervisning for de som ønsker dette.

Du vil motta en invitasjon fra din sangpedagog om dette på e-post undervisningen på Zoom. Vær klar til å logge deg på minimum 5 minutter i forveien. Din sangpedagog sender deg eventuelle lydfiler eller øvespor på forhånd som du kan synge til.

Dersom du har du har spørsmål knyttet til dette, ta kontakt med din sangpedagog.

Hvordan laste ned og bruke Zoom i sangundervisningen
Vi bruker Zoom i undervisningen vår, og dette er gratis å laste ned.

Slik gjør du det:
1. Last ned Zoom via denne linken
2. Du vil få en mail fra din sangpedagog med en Zoom-link. Trykk på direktelinken merket i uthevet skrift.
3. Dersom du havner i et såkalt «venterom» vil pedagogen slippe deg inn når hun er klar.
4. Skru på bilde og lyd
5. Syng i vei!

Hvis du ikke får lyd:
Nede i venstre hjørne er det bilde av en mikrofon. Dersom bildet av mikrofonen er rød eller har et kryss over seg, er mikrofonen din avskrudd. Trykk på mikrofonen for å skru på lyd. Dersom dette ikke funger, trykk på den lille pila rett ved siden av mikrofonen og velg enten 1) Built in microphone eller 2) Eksterne hodetelefoner. Sistnevnte gjelder dersom du bruker hodetelefoner.

Hvis du ikke får bilde:
Nede i venstre hjørne ved siden av mikrofonsymbolet er det et symbol med et filmkamera. Trykk på dette for å aktivere video. Dersom du får beskjed om å godkjenne bruk av video skal du godkjenne dette.

Du vil også få veiledning av din pedagog på Zoom eller over telefon hvis nødvendig.

Litt om hvordan vi løser dette i praksis:
Din sangpedagog sender singback/karaoke/Irealpro/pianotrack/link til låten dere ønsker å jobbe med, og sender dette til dere på forhånd. Slik kan vi fortsatt å tilpasse tonearter til hver enkelt, tempo, m.m. På denne måten kan dere synge sammen med «playback» både på time og når dere øver hjemme. Vi kan jobbe med stort sett de samme tingene via online-undervisning som på vanlig time.

Dersom du allerede bruke et karaokespor som du liker, send dette gjerne til din sangpedagog på forhånd.

Vi anbefaler at du melder deg inn i Oslo Sangskoles Facebook-gruppe «Sangforum». Her kommer vi til å dele tips og triks om sang og stemmebruk.

De beste hilsener fra alle oss i Oslo Sangskole


9. november 2020